دمپختک یا دمی باقالی که بهش دمپختک باقالی هم گفته می‌شود، یک غذای ساده و نسبتا ارزان است که خیلی زود هم آماده می‌شود. در این مطلب با طرز تهیه دمی باقالی به ساده ترین روش آشنا می‌شوید.

دمی باقالی - دمپختک

به گزارش همشهری آنلاین، دمپختک از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با مواد اولیه ویژه برنج تهیه می‌شود و بسیاری از ایرانیان دمپختک را در قالب‌های مختلف (مانند دمپختک باقالی، دمپختک سیب زمینی، دمپختک نیمرو) درست می‌کنند.

مواد لازم تهیه دمی باقالی 

برنج ۴ پیمانه

باقلای زرد ۲ پیمانه

زردچوبه ۲ قاشق غذاخوری

پیاز ۲ عدد ( اینفوگرافیک | کاربرد انواع پیاز که نمی‌دانستید | از رنگ‌های مختلف پیاز کجا استفاده کنیم؟ )

نمک و فلفل و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه دمی باقالی | دمپختک را به ساده ترین روش بپزید

طرز تهیه دم‌پختک یا دمی باقالی 

۱- برای تهیه دمپختک ابتدا پیازها را پوست می‌گیریم، می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می‌کنیم.

۲- تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و روغن داخل آن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا روغن کمی داغ شود و بعد پیازها را داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم.

۳- پیازها که سبک و نرم شدند، مجددا آنها را تفت می‌دهیم و صبر می‌کنیم تا سرخ و طلایی شوند و کمی زردچوبه در آخر سرخ شدن روی پیازها می‌ریزیم.

۴- باقلاهای خشک شده را نیز داخل تابه می‌ریزیم و با پیازها تفت می‌دهیم. ۳ الی ۴ لیوان آب به مواد اضافه می‌کنیم و در تابه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم تا باقلاها نیم‌پز شوند. پس از نیم‌پز شدن (دقت کنید که آب باقلاها بیشتر از یک بند انگشت نباشد) کمی نمک و فلفل سیاه داخل تابه می‌ریزیم.

۵- سپس برنج شسته شده را به مواد داخل تابه اضافه می‌کنیم. حرارت را کمی زیاد می‌کنیم تا آب داخل تابه تبخیر شود و بعد روغن را می‌ریزیم.

۶- حرارت را کم و برنج را دم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خوب پخته شود. دمپختک ما بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه آماده نوش جان کردن است.

کد خبر 732898

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha